De Fietsklas: Verkeersvaardigheid

De Fietsklas: Verkeersvaardigheid

Want jong geleerd, is oud gedaan!

Bereid je leerlingen voor op een fietsexamen in het zesde leerjaar. Test of ze klaar zijn om met de fiets naar de secundaire school te gaan. De Fietsklas Verkeersvaardigheid is een workshop waarbij de leerlingen de link leggen tussen theorie en praktijk.

De Fietsklas Verkeersvaardigheid heeft plaats op je school en in de schoolomgeving. Ze omvat theorie in de klas, stuurvaardigheid op de speelplaats (beschermde omgeving) en verkeersvaardigheid op de openbare weg in de schoolomgeving. Aan het einde van de workshop voeren de leerlingen een aantal opdrachten uit in het verkeer (rotonde, links afslaan,….) en ontvangen ze een attest met feedback en eventuele werkpuntjes.

 

Praktisch

  • Doelgroep: 6de leerjaar lager onderwijs of 1B secundair onderwijs
  • Duur: 10 lesuren
  • Locatie: school en schoolomgeving
  • Prijs: Gratis

Ik schrijf mijn klas in!

 

Opgelet!

De Fietsklas Verkeersvaardigheid is een project van onderwijsnetwerk Antwerpen in samenwerking met Pro Velo vzw. Bijgevolg kunnen enkel scholen die zich op het grondgebied van de Stad Antwerpen zich hiervoor inschrijven.

Bevindt uw school zich niet in Antwerpen maar bent u toch geïnteresseerd in deze workshop, neem dan contact op met ons via antwerpen.educ@provelo.org