Begeleidersopleiding

Deze opleiding is voor iedereen die wil helpen om een groep kinderen op de fiets te begeleiden in het kader van het "Fietsbrevet" in basisscholen.

Begeleidersopleiding

De opleiding bestaat afwisselend uit theoretische en methodologische modules, aangevuld met een praktisch luik in het verkeer. Elke deelnemer krijgt de kans om zijn.haar rol binnen de groep in het verkeer te oefenen onder het toeziend oog van een instructeur.

Doelstellingen

  • Ondersteuning bieden voor het Fietsbrevet op basisscholen.
  • De Pro Velo-instructeur en de leerkracht vergezellen om samen met de kinderen te oefenen om veilig in het verkeer te fietsen.
  • Een kwaliteitsvolle opleiding aanbieden door de leerlingen het juiste gedrag aan te leren via oefeningen op kruispunten.
  • De specifieke regels van fietsen met leerlingen in groep/individueel leren, evenals de verkeersregels, om kinderen te kunnen begeleiden tijdens hun leerproces.

Het “Fietsbrevet” is een project dat jongeren de kans biedt om in te staan voor hun eigen mobiliteit. Onder toezien oog van hun leerkrachten, Pro Velo-instructeurs en begeleiders leren leerlingen van het vijfde (en zesde) leerjaar de basisbeginselen om veilig en zelfstandig te fietsen in hun directe omgeving (dicht bij hun school).

Begeleider of instructeurs worden : al onze diensten